درب کابینت امدیاف
رایجترین متریالی که امروزه در آشپزخانههای ایرانی کاربرد فراوان دارد، کابینت امدیاف است. این متریال، از خردهها و ضایعات چوب طبیعی تشکیل میشود که طی فرآیندی متراکم شده و بر روی آن روکش لمینت چسبانده شده است. امدیاف، علاوه بر کابینت، در ساخت سایر مصنوعات چوبی مانند انواع میز و سرویس خواب نیز کاربرد دارد و بدین وسیل، دست شما را باز میگذارد تا بتوانید اجزای خانهتان را با یکدیگر بیشتر هماهنگ سازید.
تنوع رنگ روکش امدیاف بسیار بالاست و در مدلهای طرحدار و ساده، براق و مات، تولید میشود. کابینت امدیاف از نظر ساخت نیز بسیار انعطافپذیر بوده و قابلیت برش آن، بسیار بالاست، به همین دلیل، انواع مدلهای کابینت که شاید با کمتر متریالی قابلیت ساخت داشته باشد، به راحتی با آن ساخته میشود.
درب کابینت تمام چوب
کابینتهای تمام چوب، از گذشته تا به امروز، یار دیرین و همیشگی آشپزخانهها بوده و هستند. میتوان گفت، چوب باکیفیتترین و باارزشترین متریالی است که در ساخت کابینت آشپزخانه کاربرد دارد و البته باید گفت، گرانترین نوع آن نیز هست. ساخت کابینتهای چوبی، بسیار سخت و زمانبر است و به تخصص بسیاری نیاز دارد، زیرا برشها و کندهکاری انجام شده بر روی آن، غالبا دستساز بوده و باعث میشود کابینتهای چوبی بسته به نوع آن، به یک اثر هنری در آشپزخانه تبدیل شوند.
مقاومت کابینتهای چوبی بسیار بالاست، اما نگهداری آنها نیز دشوار است. این کابینتها در مقابل نفوذ آب آسیبپذیرند و باید در فواصل منظم، واکس خورده و تمیزکاری شوند.
کابینتهای چوبی انواع مختلفی دارند؛ نوع چوبی که در ساخت کابینت به کار میرود، متفاوت است و ممکن است از درختان مختلفی به دست آمده باشد، همچنین، نوع کابینت چوبی نیز انواع مختلفی دارد و به کابینتهای تمام چوب، کابینتهای روکش چوب و انواع دیگر تقسیم میشود که هر کدام بنا بر مقدار و نوع چوب بکار رفته در آن، قیمتهای متفاوتی دارند.
کابینتهای چوبی، در همه سبکی از دکوراسیون، شامل سبکهای کلاسیک، نئوکلاسیک و مدرن ساخته و طراحی میشوند.
درب کابینت هایگلاس
درب کابینت هایگلاس، یکی از درخشندهترین و زیباترین درب های کابینت در سبک مدرن است. این کابینت به دلیل لایهی پلیگلس بکار رفته در آن، ظاهری بسیار شفاف و درخشنده مانند شیشه دارد و نور را با شدت زیادی منعکس میسازد. درب کابینت هایگلاس، یکی از بهترین انواع جنس درب کابینت برای آشپزخانههای کوچک و کمنور به حساب میآيد زیرا باعث میشود آشپزخانه شما بزرگتر و دلبازتر به نظر برسد. مادهی اصلی درب کابینت هایگلاس، امدیاف خام است که همانطور که اشاره شد، روی آن با روکش پلکسیگس که ظاهری شبیه به شیشه دارد، پوشانده میشود. درب کابینت هایگلاس به دلیل سطح صاف و صیقلی که دارد، ذرات چربی و گرد و خاک را به خود جذب نمیکند و به راحتی نیز تمیز میشود. رنگبندی این درب کابینت بسیار متنوع است و در رنگهای شاد و متنوع و در مدلهای ساده و طرحدار دیده میشود.
درب کابینت ممبران
درب کابینت ممبران نیز همانند درب کابینت هایگلاس، از امدیاف خام تشکیل شده است. در این نوع درب کابینت، امدیاف خام پس از طراحی توسط دستگاه cnc ، با یک لایهی نازک از پیویسی پوشانده میشود. به دلیل آنکه پیویسی، از جنس پلاستیک است، باعث میشود درب کابینت ممبران، ضد آب باشد و مقاومت بالایی در برابر رطوبت داشته باشد.
از قابلیتها و ویژگیهای درب کابینت ممبران آن است که در مدلهای کابینت کلاسیک، کابینت نئوکلاسیک و کابینت مدرن طراحی و ساخته میشود. انواع طرحها و مدلهای کابینت کلاسیک را میتوانید با استفاده از ممبران و با صرف هزینهی بسیار کمتر از کابینتهای چوبی سفارش دهید و آشپزخانهای زیبا و اشرافی برای خود بسازید. به دلیل آنکه درب کابینت ممبران، در مقابل نفوذ آب مقاومت دارد، دوام و ماندگاری این کابینت نسبتا بالاست و نحوهی تمیزکاری آن نیز، چندان دشوار نیست. درب کابینت ممبران، یکی از بهترین انواع جنس کابینت ، در سبک نئوکلاسیک نیز هست. این سبک که برگرفته از معماری قرن ۱۸ و ۱۹ میلادی است، طراحی نرم و ملایم دارد و نه همانند سبک کلاسیک، شلوغ و پرکار است و نه مانند سبک مدرن، ساده میباشد، بلکه چیزی ما بین این دو سبک بوده و طراحی آن بسیار لطیف و آرامشدهنده میباشد.
درب کابینت پیویسی
درب کابینتهایی که از جنس pvc ساخته میشوند، کاملا ضدآب میباشند و شما به راحتی و بدون هیچگونه نگرانی میتوانید آنها را بشویید. درب کابینتهای پیویسی، از جنس پلاستیک فشرده بوده و وزنی سبک دارند. ازین درب های کابینت برای زیر سینک ظرفشویی، کابینتهای حمامی و به طور کلی در فضاهایی که مقاومت کابینت در برابر رطوبت مطرح است، استفاده میشود.
در ابتدای تولید کابینتهای پیویسی، این کابینتها در رنگ سفید تولید میشدند، اما امروزه تنوع رنگ و مدل آنها رو به افزایش است و در رنگهای متنوعتری نیز تولید میشوند.
کابینتهای pvc قیمتی نسبتا زیاد دارند و در آشپزخانههایی مورد استفاده قرار میگیرند که از نظر مقاومت در برابر آب، توجیه داشته باشند.
درب کابینت آشپزخانه انزو
درب کابینت های آشپزخانه ای که از جنس MDF هستند و در دو نوع رنگ پولیش و وکیوم با روکش هایگلاس تولید می شود. مقاومت و دوام آن ها بالایی دارد و دارای قیمت بیشتری نسبت به دیگر کابینت های ام دی اف باشد. در درب کابینت انزو از ام دی اف با ضخامت ۲۵ میلی متر استفاده شده است. توسط دستگاهCNC ، اطراف درب ها تراش می خورد و دارای شیب می باشند. همچنین روکش های محافظتی را با استفاده از پرس وکیوم به خوبی به آن وصل می کنند. و با استفاده از رنگهای پولیشی دوام، زیبایی آن ها افزایش می یابد. هزینه ی تولید کابینت انزو معمولا از دیگر کابینت های آشپزخانه مرسوم بالاتر است و دلیل آن را می توان کارایی،کیفیت، دوام و زیبایی آن دانست.
درب کابینت سی ان سی وکیوم :
درب کابینت وکیوم محصول مستقیم بکار گیری دستگاه های CNC و سایر ماشین آلات پیشرفته مثل دستگاه وکیوم است. نام دیگر درب کابینت وکیوم ، کابینت ممبران است. این سبک از درب کابینت در حقیقت نوعی درب کابینت کلاسیک است اما با پروسه تولید و نوع روکش متفاوت. در این نوع درب کابینت از روکش های پی وی سی (PVC ) بجای رنگ ایتفاده می شود . استفاده از رنگ احتیاج به تبحر ، هزینه و زمان زیادی دارد اما روکش پی وی سی هم ارزان تر است و هم چون بصورت مکانیزه و با دستگاه روی سطوح کابینت چسبانده می شود سرعت کار را تا حد زیادی بالا می برد.